« Inapoi la pagina de transferuri video

player super dvcam sony dsr 11

   Exemplu transformare a casetei video cu corectie de zgomot de imagine (“purici”)

player super dvcam sony dsr 11

   Folosim echipamente video profesionale SONY de redare a casetelor, cabluri ecranate cu conectori auriti 24K, convertor analogic-digital ultraperformant Sony DSR11, editare video si compresie video fara pierderi de calitate.

Videorecorder deck casete NTSC SVHS

Oferim pe langa convertirea casetelor in DVD  si procedeul invers, “Back-to-tape”, adica transferarea fisierelor si dvd-urilor inapoi pe casete VHS, digital8 pal/ntsc, minidv si dvcam pal/ntsc.

Oferim de asemenea transformare casete video din NTSC in PAL si viceversa.

    Copierea casetelor video pe DVD se face cu convertor video de calitate (Sony) si include:

  1. Filtrare de zgomot ultraperformanta pentru o imagine “oglinda” (100RON/ora);
  2. Corectii de culoare, luminozitate si contrast (100RON/ora);
  3. Editarea video a continutului (editarea de baza este gratuita, pentru editari complexe accesati pagina editare video);
  4. DVD-authoring cu titluri si meniuri, fundal sonor (exemplu mai sus);
  5. Scrierea 8x a dvd-ului pentru fiabilitate maxima;
  6. Personalizare prin printarea color a dvd-urilor rezultate cu imagini din filmare (vezi foto sus)
  7. Lacuirea dvd-urilor pentru aspect estetic si  protectie la umiditate, UV, zgarieturi;
  8. Garantie completa 14 zile prin stocarea DVD-urilor in serverul de fisiere;
  9. Respectam confidentialitatea materialelor.

Tipurile de casete video PAL si NTSC si standardele de redare-inregistrare acceptate de studioul video Caseta.ro

Formatul casetei video

PAL
 (Europa, Asia, Africa, Brazilia)

NTSC
(America si Japonia)

Inregistrare

Redare/transfer

Inregistrare

Redare/transfer

VHS

da

da

da (SP only)

da

S-VHS

da

da

da (SP only)

da

VHS-C

da

da

da (SP only)

da

HI8

nu

da

nu

da

Video 8

nu

da

nu

da

Digital8

da

da

da

da

MiniDV

da

da

da

da

DVCAM

da

da

da

da

Super-DVCAM

da

da

da

da

HDV on MiniDV

da

da

da

da

casete video minidv vhs digital8

   In tabelul alaturat  se gaseste lista cu formatele video, standardele video si tipurile de casete video acceptate pentru prelucrare la studioul video caseta.ro

SP= Standard Play-viteza standard de rulare a benzii

LP= Long Play (mareste timpul de inregistrare pe caseta in defavoarea calitatii detaliilor fine pe analogic, sau a Bit Error Rate pe digital)

Pelicula de 16 mm a fost introdusa de Kodak in 1923 ca o varianta pentru pasionatii si amatorii de film la pelicula de 35 mm destul de pretentioasa ca pret. Varianta Standard de 16 mm are perforatii pe ambele parti la fiecare cadru. Cadrul de 16 mm are dimensiuni de 7.49 mm x 10.26 mm, cu un aspect proportional de 1.33. In zilele de astazi, 16 mm mai este folosit doar de firmele independente sau de studenti datorita costurilor reduse de achizitie in comparatie cu metodele actuale.

pelicula 8mm, pelicula 16mm, super 8, super 16, 35 mm

Super 16, Super 16 mm sau 16 mm Tip W beneficiaza de o imagine mai mare fata de Standard 16 mm de 7.41 mm x 12.52 mm cu un aspect proportional de 1.67.

Pelicula de 8 mm este un film cu o latime de 8 mm. Exista 2 variante: standard 8 mm si Super 8. Ambele variante au 8 mm ca latime, dar Super 8 ofera o imagine mai mare datorita  perforatiilor sale mai mici si mai distantate. Super 8 are de asemenea 2 variante: Single 8 mm si Straight 8 mm, ce necesita camera diferite dar ofera o imagine finala asemanatoare ca marime. Formatul 8 mm standard a fost introdus pe piata de Kodak in 1932 pentru a oferi o varianta mai ieftina la pelicula de 16 mm. Pelicula de 8 mm seamana cu cea de 16 mm, numai ca are mai multe perforatii si este scrisa la prima rulare pe partea stanga, apoi pe partea dreapta. La procesare, filmul este impartit la jumatate rezultand in mai multa banda inregistrata decat pe 16 mm.  Marimea filmului este de 4.8 mm x 3.5 mm si un metru de pelicula contine 264 imagini. In mod normal Standard 8 are 16 cadre pe secunda. Dimensiunile obisnuite ale pelicului de 8 mm permite inregistrarea de la 3 pana la 4.5 minute la viteze de 12, 15, 16 and 18 cadre pe secunda. Exista si varianta alb-negru pentru pelicula de 8 mm, iar unii comercianti au adaptat pelicule de 16 mm la role de 8 mm prin reperforare si taiere.

SUPER 8 a fost lansat in 1965. A fost primita cu entuziasm de amatorii de filme pentru ca avea o imagine mai buna si un sistem de incarcare mai usor de folosit ca pelicula de 8 mm clasica.

   VHS (Video Home Sistem) este un standard de inregistrare video analogic dezvoltat in anii 1970-1977 de compania JVC. Inregistrarea VHS are intre 230 si 250 de linii de imagine alb negru (3Mhz bandwidth) si 30 linii de culoare (0.3Mhz bandwidth) aplicata peste imaginea alb negru (ochiul uman sesizeaza mult mai bine diferentele de luminozitate decat diferentele de culoare).
Banda are latimea de 12.7 mm si viteza standard este de 3.335 cm/s pentru NTSC si 2.339 cm/s pentru PAL
   Acesti parametrii se degradeaza in modul LP (Long Play).
   Sunetul din caseta VHS clasica are un raspuns mediocru in frecventa, intre 100hz si 10Khz cu un raport semnal zgomot de 42dB.

caseta video VHS sau super-vhs (svhs)

  S-VHS (Super Video Home Sistem) este o imbunatatire majora adusa la standardul VHS in anul 1987. Imbunatatirea consta in cresterea rezolutiei pe luminozitate (imaginie alb negru) de la 240 linii la 420 linii de imagine (3Mhz- 5.4Mhz bandwidth) . Semnalul de culoare a ramas neschimbat la 30 de linii de imagine (0.3Mhz bandwidth).
  O alta imbunatatire notabila survenita la ambele tipuri de caseta VHS consta in cresterea considerabila a calitatii sunetului prin tehnologia Hi-Fi AFM (Audio Frecvency Modulation). La player-ele VHS notate Hi-Fi , sunetul are o gama a frecventelor redate de la 10Hz la 20Khz, cu un excelent raport semnal zgomot de 70 dB, cea mai buna dupa tehnologia audio-CD

   VHS-C (VHS-compact) este o mincaseta VHS-Ciaturizare a casetei VHS pentru camerele video compacte de mana, miniaturizare aparuta in anul 1982. Aceste casete folosesc acelasi tip de banda ca si casetele VHS dar au un timp de redare SP de maxim 120 minute (uzual intre 30 si 60 minute).
   Deasemenea exista si versiuni S-VHS-C cu o calitate superioara a imaginii ca mai sus,  modele la care difera calitatea benzii magnetice necesara pentru a sustine o cantitate mai mare de informatie.
   Casetele VHS-C ruleaza in orice aparat VHS prin intermediul unei casete adaptoare de format.

   Video 8mm este un standard de inregistrare video analogica pe casete cu banda de 8mm si format compact. In anul 1985 Sony a lansat Video8 ca si competitor pentru caseta compacta VHS-C.Calitatea Video8 este similara VHS adica 240 linii de imagine. Sunetul este net superior fata de VHS deoarece se foloseste tehnologia AFM (Audio Frecvency Modulation). Avantajul major pentru casetele video8 fata de vhs-c a fost dimensiunea redusa ce a permis folosirea lor la camere video “palm-held” si timpul de inregistrare net superior (120 minute sau mai mult)

Video Hi8 este o imbunatatire adusa de Sony in anul 1987 ca raspuns la imbunatatirea adusa de JVC la S-VHS-C. Calitatea imagini este identica cu a competitorului, fiind cotata la 420 de linii de imagine pe luminozitate si la doar 30 de linii de culoare.
  In 1998 Sony imbunatateste marginal calitatea video a benzii de 8 mm  lansand versiunea Video Hi8-XR. Acest format in continuare analogic este cotat cu 460 linii de luminozitate si este compatibil cu playerele standard video Hi8. Formatul Hi8-XR introduce ca noutate pentru segmentul de piata “home use” informatii de data si timp integrate in semnalul video.

caseta video 8mm-digital8-hi8

   Digital8 este un standard video introdus de Sony in 1999 pe acelasi suport magnetic ca Video8 si Hi8. Informatia video si audio este stocata la o viteza dubla a benzii pentru NTSC si 1.5 ori mai mare pentru PAL fata de viteza initiala a standardului video 8mm.
   Sunetul este codat PCM liniar pe 16 biti, stereo, cu esantionare pe 48Khz rezultand un flux de 1.5Mbit/sec iar imaginea este comprimata individual cadru cu cadru, intr-un sir de jpeg-uri, la un flux de 23.5 megabiti pe secunda, compresia folosita numindu-se DV (digital video codec).
   Imaginea are 576 linii si 720 coloane intretesat 50Hz in PAL,  480linii x720 coloane intretesat 60Hz pentru NTSC. Formatul DV suporta raportul de aspect de 4:3 si 16:9 la acelasi numar de linii prin modificarea raportului de aspect al pixelului.

   MiniDV este formatul digital de caseta cel mai raspandit pentru segmentul “home use”. A aparut ca un efort comun al mai multor firme de top in domeniul video in anul 1995.
   Caseta MiniDV poate fi vazuta ca o micsorare a formatului digital8 la o latime a benzii de 6.35 mm.
  Toate celelalte caracteristici cum ar fi codec-ul DV de 25 Mbit/sec, numarul  de linii 576 in PAL sau 480 in NTSC si numarul de coloane 720 raman neschimbate. Compresia DV folosita in miniDV nu acorda acelasi bitrate pentru culoare ca si pentru luminozitate, anume:
   La o serie de 2 linii a 4 pixeli orizontali cu culori teoretic alternante, ofera o singura culoare pentru prima linie de 4 pixeli, si o singura culoare pentru linia urmatoare de 4 pixeli.
  Acest aspect al reducerii rezolutiei de culoare (croma subsampling) se noteaza 4:1:1 pentru PAL si 4:2:0 pentru NTSC.
  Din aceasta cauza operatiunile de croma keying pe format DV produc margini zgomotoase.

Caseta video miniDV, hdv sau dvcam

   DV-CAM este versiunea profesionala a inregistrarii MiniDV pe acelasi tip de banda miniDV de 6.35 mm. A fost introdusa in 1996 de Sony si corecteaza 2 aspecte ale inregistrarii minidv, si anume:
   Nu permite alunecarea in timp a coloanei sonore fata de imagine cu un cadru, asa cu se intampla la minidv, ceea ce ducea prin copieri repetate minidv pe minidv la desincronizari vizibile intre sunet si imagine
   Micsorand la jumatate intrefierul capului video si marind cu 50% viteza benzii minidv, s-a reusit operatiunea de insert- edit cu o precizie per cadru, in timp ce la mini-dv exista posibilitatea de a varia cu cateva cadre zona de insert.
   Caseta Super-DVcam este o caseta minidv cu steroizi, are rolele de banda marite pentru un timp mai lung de inregistrare, 270 minute in standard play sau 405 in long play.

   HDV (High Definition Video)este un standard digital de inregistrare a unui semnal de inalta definitie (1080i) pe suport caseta miniDV la acelasi bitrate de 25Mbps ca al codec-ului DV.
   Formatul HDV a fost creat in anul 2003 de JVC, Sony, Canon si Sharp.
   Imaginea este codata MPEG2 pe 8 biti, predictie inter-cadre, culoarea redusa in format 4:2:0. Rezolutia poate fi 1080x1440 intretesat (Sony) sau 720x1280 progresiv (Canon) la 24, 25 sau 30 cadre pe secunda (fps).
   Sunetul este stereo, codat Mpeg1 Audio, esantionat la 48 Khz, cuantizat pe 16 biti producand doua canale de 384Kbps.

Caseta video super DVCam

« Inapoi la pagina de transferuri video