Cum se desfasoara o sedinta foto la studio foto

 

Dupa sosirea la studio si cunostinta cu fotograful (si asistentii sai daca este cazul, fotograful va discuta cu modelul pentru a stabili cum se va desfasura sedinta, care este scopul fotografiilor si va incerca sa cunoasca cat se poate de bine modelul. Vor fi luate in discutie de asemenea lucruri ca asteptarile modelului, ce fotografii isi doreste. Fotograful in tot acest timp va studia modelul pentru a-i observa cele mai bune unghiuri, expresii personale, calitati, defecte. Odata ce va intelege personalitatea modelului va realiza fotografii mai reusite.

Sedinta foto studio Bucuresti - Caseta.ro

Sedinta foto studio Bucuresti – Caseta.ro

Daca exista mai multe tinute vestimentare care trebuie schimbate, se va stabili ordinea lor si daca sunt potrivite pentru tipul de fotografii ce urmeaza a fi facute. Tinutele determina si tipul machiajului care va urma a fi aplicat. Aceasta etapa este optionala si depinde de bugetul sedintei foto.

Fotograful sau asistentul va aranja setup-ul studioului: lumina principala, lumina de contur, lumini de fundal, lumini de efect daca este cazul si fundalul care se va alege in functie de model, de tinute si de finalitatea fotografiilor, muzica de ambianta. Acest setup poate fi deja realizat inainte ca modelul sa ajunga la studio. Poti vedea aici cum arata un studio foto si ce fotogafii se pot realiza.

cum se desfasoarea o sedinta foto

Cum se desfasoarea o sedinta foto in studio – Caseta.ro

Dupa ce setup-ul a fost facut, modelul va fi invitat in fata aparatului foto pentru o mica repetitie. Se vor exersa pozitii, fotograful va comunica cat mai mult cu modelul si va incerca sa-l aduca intr-o stare naturala, relaxata daca acesta este mai ales pentru prima oara intr-un studio foto.

Urmeaza sedinta propriu-zisa care dureaza in functie de tipul si finalitatea fotografiilor. Pe parcursul sedintei se vor schimba tinute, se mai pot lua mici pauze pentru tigara, retusuri de machiaj, ajustari de lumini, previzualizare fotografii. Se vor executa numeroase fotografii si aceasta etapa dureaza in general 2-3 ore.

Cum se desfasoara o sedinta fioto in studio

Cum se desfasoara o sedinta foto in studio

La sfarsit daca modelul doreste poate ramane cu fotograful sa aleaga pozele impreuna. Fotografiile alese vor fi prelucrate digital si trimise de cele mai multe ori in format jpg la o calitate inalta. In functie de sedinta foto, se pot primi si toate fotografiile executate. Se va stabili un termen de predare al fotografiilor.

 

Programeaza-ti o sedinta foto la studioul foto Caseta.ro 
Cititi oferta de preturi a studioului foto Caseta.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *